Els patrons, el seguici i el correfoc culminen la festa major de l'Espluga

A l'Espluga de Francolí, la sortida dels dos patrons, sant Abdon i sant Senén, va marcar la darrera sortida del seguici popular. A dos quarts de dues d'aquest diumenge, el repic manual de campanes anunciava la sortida de la imatge dels dos patrons de l'Espluga des de l'església Vella.

Per segon any consecutiu, aquesta litúrgia donava inici a la cercavila del seguici. Un protocol estrenat l'any passat amb l'objectiu de donar centralitat i solemnitat a la diada de sant Abdon i sant Senén.

Diversitat d'elements i també de músiques. La batucada dels diables, els grallers, el flabiol i el repic del ball de bastons i la banda que acompanyava els dos patrons vestien l'esclat festiu.  Amb un recorregut curt, les entitats de cultura popular van dirigir-se a la plaça de la Vila on, com és tradició, van oferir una ballada al públic assistent. El foc del senglar petit dels diables obria pas. Van exhibir-se els sis gegants i els dos gegantons locals. També els van acompanyar una mostra dels nans, però no tots a causa de la falta de portants.

I el punt final, ja a la nit, el posaven els Diables de l'Espluga i els de Bellpuig com a convidats.