L'Espluga actualitza les tarifes d'aigua a la situació actual

L'Espluga de Francolí aborda la situació actual de sequera amb una nova mesura: l'augment de la factura de l'aigua i la creació de nous trams de consums adaptats a diversos col·lectius.

TARIFES ADAPTADES

Una de les grans novetats és la creació d'una tarifa social pensada pels col·lectius més vulnerables, abonant l'Ajuntament el pagament de part dels primers m3 i excloent de la tarifa els consums mínims. En el cas de la tarifa més comuna, la que per tram de consum paguen la majoria de ciutadans, aquesta augmentarà gairebé un 16%, el que es tradueix en 0,10 euros més per metre cúbic consumit.

L'ens local ha creat també una tarifa industrial que és la que més augmenta, juntament amb la de major consum domèstic, arribant a duplicar el seu preu anterior. L'últim dels canvis és la creació d'una tarifa destinada als edificis i instal·lacions municipals, una excepció que abans no es contemplava i que fa reduir exponencialment el preu a 0,10 euros el metre cúbic.

CONTINUEN ELS TREBALLS PER MILLORA LA CONNEXIÓ

Amb aquestes mesures l'Espluga es vol apropar a les xifres de consums d'altres municipis de la comarca, molt superiors, arribant a duplicar preus en alguns casos. A la vegada, l'ens municipal continua treballant en la connexió de dos nous pous per abastir la població, la connexió amb el CAT per fer arribar l'aigua de l'Ebre i la renovació de més de 4 quilòmetres de canonades a la urbanització Carreras.

El municipi s'abasteix amb camions cisterna des de l'agost de l'any passat.