Constantí inicia els tràmits d'expropiacions del PPU-13, on s'instal·larà Lidl

Sentit record per l'exalcalde Josep Maria Franquès al ple d'octubre de Constantí. Els membres de la corporació i el públic assistent van guardar un minut de silenci en record de l'exbatlle, que va morir aquest cap de setmana passat.

En l'àmbit polític, el ple va fer un pas endavant per agilitzar el projecte del centre logístic de Lidl, a tocar de les Gavarres. Es va aprovar inicialment el projecte d'expropiació d'alguns terrenys d'aquest àmbit urbanístic conegut com el PPU-13.

Es tracta d'àrees que pertanyen a pagesos que no s'han adherit a la junta de compensació, és a dir, l'òrgan que aglutina els propietaris i impulsors del projecte. L'aprovació es va aconseguir amb el vot contrari d'Esquerra Republicana i l'abstenció de VOX.

Ple constanti 2023 set

El principal grup de l'oposició considera que l'equip de govern està corrent massa i que abans de parlar d'expropiacions fan falta algunes pantalles prèvies.

Tot i això, l'executiu socialista defensa que la mesura compta amb un informe favorable del secretari municipal. També manifesta que el preu acordat, de poc més de 9 euros per metre quadrat expropiat, pot ser al·legat per part dels petits propietaris a la Junta de Compensació de la Generalitat.

Esquerra, però, s'empara en els seus assessors jurídics i considera que l'inici del tràmit d'expropiacions havia d'esperar a l'aprovació definitiva del planejament, la reparcel·lació i la urbanització.

El ple constantinenc també va aprovar la liquidació del Compte General de l'Ajuntament, que reflecteix un increment dels ingressos de més del 14% i de les despeses prop d'un 11%.