Ja es poden recollir productes menstruals gratuïts a les farmàcies

Una copa, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de roba són els productes reutilitzables que la Generalitat està distribuint de manera gratuïta a les diferents farmàcies del país.

A partir d'aquest dilluns, cada persona menstruant podrà recollir el producte que prefereixi mostrant el codi QR que trobaran dins l'espai personal de l'aplicació La Meva Salut. Aquest no caduca i estarà vigent fins al 2025. L'entrega del producte serà immediata sempre que la farmàcia tingui les unitats disponibles. En cas que no es trobi la talla que es necessita, la usuària la podrà sol·licitar i aquest arribarà a la farmàcia en 24/48 hores.

Amb aquesta iniciativa es vol trencar els mites i tabús encara existents sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, acabar amb la pobresa menstrual que afecta una de cada cinc dones a Catalunya i generar un estalvi així com contribuir a fer el planeta més sostenible. I és que cada any a Catalunya es produeixen gairebé 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables.

PRIMER DIA

La iniciativa ha estat ben rebuda. Des de primera hora del matí ja s'han generat cues a l'espai de La Meva Salut, però, tot i això, totes les interessades s'han pogut fer amb el seu producte.

Es calcula que 2,5 milions de persones entre 10 i 60 anys s'acolliran aquesta mesura. Amb tot, és la primera vegada que es distribueix de manera universal i gratuïta productes menstruals acompanyats d'informació de qualitat i assessorament.