Els pagesos s'apoderen de la capital

Els pagesos del Camp de Tarragona s’afegeixen a la protesta multitudinària a Barcelona. Uns 200 tractors han sortit de Montblanc i Vila-rodona per dirigir-se, per l’AP-2, en marxa lenta fins a la capital catalana, punt on convergiran les diferents protestes convocades aquest dimecres.

La marxa lenta ha finalitzat a l’avinguda Diagonal de Barcelona, on els pagesos deixaran els tractors aparcats per desplaçar-se a peu fins al Palau de la Generalitat, on han estat rebuts pel president Pere Aragonès. Una delegació de quinze representants sindicals ha traslladat les demandes del sector al Govern. 

UNS 200 TRACTORS DEL CAMP DE TARRAGONA

Amb la primera llum del dia, sobre dos quarts de vuit del matí començaven a arribar els primers tractors a l’accés de l’AP-2 de Vila-rodona. El mateix punt on ahir a quarts de deu del vespre es va aixecar un bloqueig massiu amb intenció de descansar abans d’una nova jornada de protesta que s’ha traslladat a Barcelona. En aquest punt són més d’un centenar els tractors que s’hi han aplegat per unir-se a la marxa lenta fins a Barcelona. L’anunci de la Comissió Europea fent marxa enrere de la proposta per reduir l’ús de pesticides ha esperançat els pagesos, però són conscients que encara queda feina per revertir la situació del sector.

Els pagesos concentrats a Vila-rodona, provinents de l’Alt Camp, Tarragonès i Baix Penedès esperen el seu moment per afegir-se a la columna de tractors provinents de Montblanc i enfilar camí cap a Barcelona per l’AP-2. Els tractors provinents de la Conca, una cinquantena, han arrencat la marxa lenta a quarts de vuit del matí. Aproximadament, una hora més tard, la columna s’ha trobat amb el més d’un centenar de tractors ubicats a l’Alt Camp, que s’han afegit a la comitiva, ocupant un carril de la via ràpida. Ja a Vilafranca, el grup segueix creixent. En aquest punt s’hi afegeixen també els tractors provinents de les Terres de l’Ebre, que arriben des de l’AP-7.

 A la capital catalana hi han confluït les marxes lentes convocades des de diferents punts de la geografia catalana en una jornada de protesta que ha alçat tota la pagesia.