Dilluns arrenca la parada de més inversió a l'àrea química de Repsol

Repsol prepara la parada a l'àrea química més cara de la història del complex de Tarragona. Arrencarà dilluns, tindrà una durada de 52 dies i comptarà amb una inversió que superarà els 150 milions d'euros. 50 d'aquestes es destinaran a tasques de manteniment i inspecció, mentre que els 100 restants serviran per introduir millores en l'àmbit de la seguretat, el medi ambient, l'eficiència energètica i la competitivitat.

Les actuacions, que es centraran en les unitats d'òxid de propilè, estirè, monòmer i derivats, comptaran amb la participació d'uns 4.000 treballadors, amb una mitjana diària que superarà el miler.

torxa_repsol.jpg

Les inversions dutes a terme, permetran evitar l'emissió de més de 100.000 tones de CO₂ anuals. La posada en funcionament d'un nou reactor o l'electrificació del compressor d'etilè són algunes de les més rellevants.

Tot i això, la substitució del cremador de la torxa serà la que tindrà un impacte més visible. Es modernitza aquest element per equiparar-lo al de les altres torxes del complex, reduint la mida de la flama, el soroll i el fum. 

Repsol assegura haver preparat la parada al detall durant 18 mesos perquè no es produeixin episodis d'olors, nivells d'emissions inusuals o sorolls que dificultin el dia a dia dels municipis del voltant.