Els pisos turístics hauran d'obtenir una llicència municipal

Per obrir un nou habitatge d'ús turístic caldrà, a partir d'ara, una llicència prèvia i una autorització turística. Els allotjaments ja habilitats, mentrestant, disposaran de 5 anys per aconseguir la llicència municipal, que s'haurà de renovar cada 5 anys. El nou Decret llei que ha aprovat el Govern s'aplicarà en aquells municipis amb problemes d'accés a l'habitatge o bé que ja tinguin més de 5 pisos turístics per cada 100 habitants.

Això afecta, per tant, 23 municipis del Camp de Tarragona, entre els quals les principals ciutats: Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, Cambrils, Valls o Torredembarra. També s'aplicarà, però, nuclis més petits com Altafulla o Prades, on el mercat immobiliari està tensat o bé hi ha un gran nombre d'habitatges turístics. En tots aquests casos, els ajuntaments no podran atorgar noves llicències sense abans modificar el seu planejament urbanístic. 

Amb aquestes mesures urgents, el govern català pretén frenar la disminució del nombre d'habitatges en lloguerAlguns ajuntaments ja havien fet passos per limitar els pisos turístics. Per exemple, des de Tarragona, que aplaudeixen la nova mesura, asseguren que continuaran treballant en la moratòria de concessió de noves llicències.

A Catalunya hi ha gairebé 100.000 habitatges d'ús turístic, dels quals 20.000 estan situats al Camp de Tarragona.