Ibersol CBT i Oca Global Salou treuen les primeres conclusions

La lliga LEB Plata no comença fins al cap de setmana del 7 i 8 d'octubre, però Ibersol Club Bàsquet Tarragona i Oca Global Club Bàsquet Salou comencen a treure les primeres impressions i conclusions de la pretemporada. De moment, els dos conjunts de casa nostra han competit a la Lliga Catalana i, tot i que han quedat eliminats, han mostrat símptomes competitius davant rivals d'entitat.

FALTEN PECES

Al Serrallo, la major part de la plantilla continua respecte als que van aconseguir l'ascens de la temporada passada. Aquests són els jugadors que han rendit més fins ara. En els dos partits de Lliga Catalana davant l'Hospitalet, el CBT ha mostrat un balanç ofensiu més aviat escàs. En atac, jugadors que fa anys que són al club, com Tugores, Duch, David Fernández, o Marc Buscail, que aquest any ha d'explotar, han portat la batuta.

La realitat és que, dels nous, l'únic que ha destacat especialment ha estat Baptiste, amb 9 punts per partit i 29 minuts de mitjana. Alaminos ha jugat una mica més, però només registra 2 punts de mitjana. Ferran Torres tan sols ha jugat un partit, amb 20 minuts i sis punts.

A més, cal tenir en compte que els tarragonins no han completat la seva plantilla; Jacob Boonyasith va ser anunciat fa un mes, però encara no ha arribat a Tarragona per problemes burocràtics, mentre que el CBT encara ha de tancar un últim fitxatge, pendent de fa setmanes.

ELS NOUS FUNCIONEN

Mentrestant, a l'Oca Global Salou, on la renovació de la plantilla ha estat profunda, hi ha un nom propi d'aquesta pretemporada: Iker Montero, que és un dels únics tres jugadors que continuen. A la Lliga Catalana LEB, en 26 minuts per partit davant el Prat, va ser capaç de fer una xifra d'anotació remarcable: 22 punts de mitjana. L'estiu dels altres dos jugadors que han continuat, CJ Barksdale i Adrià Aragonès, tampoc ha estat dolent.

De les noves cares, el rendiment més notable de cara a cistella ha estat el d'Isaac Mayo, que ha de ser un dels referents exteriors. De les seves mans en van sortir 30 punts entre els dos partits de Lliga Catalana. Altres fitxatges com Waly Niang, amb 20 minuts i 10 punts per partit, i Oliver Bieshaar, amb 21 minuts i 8 punts, també comencen a esdevenir homes importants per a Jesús Muñiz.