Estabilitzat l'incendi de Vespella i La Nou de Gaià que ha cremat 40 hectàrees

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi forestal de Vespella de Gaià i La Nou de Gaià. Més d'una cinquantena de dotacions hi han treballat des de primera hora de la tarda d'aquest divendres a la zona de la Muntanya de Mestret.

L'incendi ha avançat empès pel vent de mestral que ha arribat a produir ràfegues de 40 km/h. Aquest fet, la baixa humitat i la gran quantitat de massa forestal morta per la sequera han propiciat una flama intensa, s'ha obert ràpidament fins a arribar a un front d'uns 600 metres.

Els Bombers han demanat, per precaució i per protegir la població del fum, el confinament de Vespella i Castell de Montornès. Una mesura que s'ha aixecat a quarts de set quan s'ha estabilitzat el foc.

Els veïns de la zona han passat por durant les primeres hores de l'incendi. Molts d'ells recordaven el gran foc del 1993 que va causar cinc víctimes mortals.

Incendi vespella 1

El flanc dret del foc ha baixat d'intensitat pels volts de les cinc i no presentava massa risc perquè tenia zones de conreus a la vora.

El flanc esquerre presentava més perill, perquè avançava amb 200 hectàrees de massa forestal per davant i és on s'hi ha treballat més intensament. El cap de l'incendi ha creat focus secundaris que encara afavorien més l'avenç del foc.

Els Mossos han tallat la T-202 i la T-211 i el telèfon d'emergències ha atès més de 200 trucades. D'altra banda, els Agents Rurals treballen per determinar les causes del foc.