Tot a punt per a un agost apassionant

El darrer cap de setmana del mes de juliol ha demostrat que les colles tarragonines i vallenques estan més que preparades per poder encarar un mes d'agost ple de reptes importants. A Tarragona, Jove i Xiquets evidencien que avancen al bon ritme, amb la consolidació mostrada en els castells de nou pisos.

TRIPLETA LILA

L'avenç més significatiu ha estat de la Jove, que dissabte a Vilanova signava la primera tripleta màgica del curs. Els del Cos del Bou ho van fer assegurant primer els dos castells ja descarregats enguany, el 3d9f i el 5d8 i deixant per a la tercera ronda l'esperada estrena del dia, el 4d9f. Un castell que van haver de treballar el límit després de tenir dificultats a l'hora de quadrar-lo, però que, un cop descarregat, dona forces renovades a la colla.

La Jove va rubricar el seu excel·lent cap de setmana diumenge a Vilallonga, on va tornar a repetir tant el 3d9f com el 5d8, als que van sumar el cinquè 2d8 folrat del curs, castells que, si no hi ha sorpreses, haurien de ser l'entrada a la gamma extra lila amb un pis més.

ELS XIQUETS CONSOLIDEN ELS NOU PISOS

També van fer un pas endavant els Xiquets de Tarragona que dissabte a Vila-seca tornaven a completar el 3d9f i el 5d8, castells que cada cop agafen més confiança a les files matalasseres. Van signar l'actuació amb una estrena al seu historial, el primer 7d8 que es veu descarregat amb camisa ratllada.

I si a Tarragona les colles progressen adequadament, el mateix passa a Valls a només dos dies de la tercera diada a la plaça del Blat, la de la Firagost d'aquest dimecres.

LA VELLA TOCA TOTES LES ESTRUCTURES

Per preparar-la, la Colla Vella ha tirat del seu ampli ventall de castells aquest cap de setmana a Vila-seca i Vilallonga. Dissabte els rosats van descarregar el 3d9f i el 5d8 com a castells més destacats. Ja diumenge a Vilallonga hi van fer la millor actuació del cap de setmana. Van obrir plaça completant el 4d8 amb el pilar, castell que podria tornar a pujar un pis més aquest dimecres, i a la segona ronda van completar el segon castell de nou del cap de setmana en forma de 4d9f. Van tancar l'actuació amb el 5d8 i el pd7f.

LA JOVES, SENSE EL 4d9f

Pel que fa a la Joves, els vermells van sortir de Vilanova amb un regust agredolç. Tot i que van poder continuar consolidant el 3d9f i el 5d8, que cada cop presenten millors sensacions, no van poder enfrontar el principal repte del dia, que era completar el primer 4d9f de la temporada. Finalment, van decidir no intentar-ho.

TRIPLE GAMMA EXTRA VERDA

La millor actuació del cap de setmana, però la van dur a terme els Castellers de Vilafranca, que van descarregar a Vilanova fins a tres castells de la gamma extra. Ho van fer traient-se l'espina a la primera ronda dels darrers intents frustrats de descarregar el 2d9fm. A la segona, van descarregar el primer 9d8 que veu el món casteller postpandèmic. A la tercera van anunciar un intent de 3d10 que finalment no es va produir i van tancar l'actuació amb el 4d9f i el pd8 emmanillat.