Estabilitzat l'incendi del Pont d'Armentera que ha cremat 30 hectàrees

 

Els Bombers de la Generalitat han rebut a les 12.20 del migdia l'avís d'un foc agrícola al terme municipal del Pont d'Armentera, a només 400 metres del centre urbà. Un foc del qual les primeres hipòtesis en situen l'origen en una incidència en una línia elèctrica a la zona.

Ja des d'un primer moment s'hi han desplaçat una vintena de dotacions terrestres i una desena d'aèries. El foc ha acabat arribant a una zona de massa forestal, des d'on s'ha anat estenent fins a cremar una trentena d'hectàrees.

Tot i la seva proximitat amb el nucli urbà del municipi, no s'ha decretat en cap moment el confinament d'aquest, ja que les flames sempre han anat avançant en direcció contrària.

Al llarg de les hores, les dotacions s'han anat ampliant fins a la quarantena de terrestres i la dotzena d'aèries. El foc ha continuat propagant-se fins a uns camps de conreu, que han estat claus per a aturar l'avanç del cap de l'incendi. Ha estat en aquest moment, quan mancaven pocs minuts per a les sis de la tarda quan els bombers l'han donat per estabilitzat. Tot i això, l'operatiu es mantindrà durant tota la nit per a continuar remullant el terreny i evitar així noves revifades.