L'agenda cultural ens porta al Port

Comencem el repàs a l’agenda cultural del cap de setmana amb una proposta de quilòmetre zero. 

GEORGE KAPLAN (La Tramoia). Vila-seca. El Centru. Dissabte (19.30h) i diumenge (18.30h)

Els components de la Tramoia tornen a pujar a l’escenari del Centru per cloure la temporada teatral produïda pels Amics del Teatre de Vila-seca. Dirigits per Alicia Bescós els onze actors que hi participen presenten una farsa sobre el poder i el control social escrita pel jove autor francès Frédéric Sontag.  Porta per títol George Kaplan, un nom icònic de la cultura pop que un grup d’activistes culturals decideix fer servir per engegar una acció subversiva i denunciar la decadència cultural i mediàtica del nostre món.

JOAN REIG. Tarragona. Moll de Costa. Dissabte (22.30h)

De la dramatúrgia passem a la música per fer parada al Port de Tarragona. A diferents emplaçaments de la façana marítima de Tarragona  hi torna aquest cap de setmana la proposta cultural Racons de Mar. Inclou vuit concerts. Entre aquests destacarem el que protagonitzarà el bateria dels Pets amb el seu projecte en solitari. Joan Reig hi presentarà el seu segon disc: Bagatzem. Un recull de poemes i cançons íntims que el compositor i cantant de Cosntantí va escriure durant la pandèmia.

JOAN MIQUEL OLIVER. Tarragona. Esplanada del Far de la Banya. Diumenge (21.30h)

Una altra de les cites imperdibles aquest cap de setmana al Port, en aquest cas al far de la Banya, serà Joan Miquel Oliver. El músic de Sóller presenta, acompanyat només de la seva guitarra, un espectacle on les cançons són el fil argumental per comunicar, en primera persona, l’extens repertori de la seva carrera discogràfica. Marc Parrot o Ramon Mirabet són altres noms que completen un cartell de luxe per gaudir de la música a tocar del mar.

MESSIES DE HÄNDEL PARTICIPATIU. Valls. Església de Sant Joan. Diumenge (19h)

I a Valls, un clàssic produït pels Amics de la Música gestat amb cantants amateurs com a complement al cor Ciutat de Tarragona. S’hi podrà escoltar la tercera hi última part del Messies de Händel, que clourà un projecte participatiu iniciat al Nadal. Dirigits per Xavier Pastrana i acompanyats per l’orgue de Valls, una trentena de cantaires provinents dels cors amateurs del municipi s’han enfrontat a un repte ambiciós i professional que també ha comptat amb la participació de tenors, barítons i sopranos referents a casa nostra. El Glòria a Déu tancarà el cercle.