Comencen els treballs previs a la "macrorestauració" del claustre de Santes Creus

Els experts que treballaran en la restauració del claustre del Monestir de Santes Creus ja són sobre el terreny. Aquest divendres al matí, s'ha realitzat una visita d'obres amb els màxims representants dels equips implicats. Les bastides es començaran a muntar a principis de maig i, fins llavors, s'acaben de polir els darrers detalls de la intervenció que s'allargarà fins al 2026.

La primera fase de les obres servirà per impermeabilitzar la coberta i millorar el sistema d'escorrentia. Posteriorment, també s'actuarà en el jardí per optimitzar el drenatge de les aigües pluvials.

Després de les tasques arquitectòniques entrarà en acció l'equip de restauració per assegurar la conservació d'elements com les voltes, els sarcòfags o els capitells. Els treballs aniran acompanyants d'arqueòlegs i antropòlegs per les possibles restes de valor que puguin aparèixer.

Monestir de santes creus

A més de l'interior del Claustre també es restaurarà la façana exterior. Per reduir l'afectació de les obres, es dividirà el claustre en dues meitats des de la porta d'entrada i els visitants podran gaudir de la part on no s'estigui treballant.

El projecte de restauració té un cost de 3,5 milions d'euros finançats pel Departament de Cultura i la Fundació "la Caixa".