Els detalls del simulacre del 2-N

A les 18.30 hores del pròxim 2 de novembre, un so ben concret omplirà el cel de diversos municipis del Camp de Tarragona propers al Polígon Químic Sud. Serà l'avís a una població de 65.000 persones que en aquell moment s'ha de confinar a casa o, en el cas d'estar al carrer, entrar a l'edifici més proper.

L'exercici simularà una fuita massiva de clor en una empresa del Polígon Sud i afectaria un radi de tres quilòmetres a la rodona. Es tracta del simulacre més gran fet mai al territori i arriba arran de les peticions fetes per la ciutadania a causa de l'accident d'IQOXE.

Seran una vintena les sirenes que sonaran en aquest moment. Entre aquestes, deu estaran situades als barris de Ponent i al Centre Comercial Les Gavarres de Tarragona, tres al nucli urbà de Vila-seca, dues a la zona est de Salou i una a La Pineda.

simulacre 19 octubre 2022

El simulacre durarà entre 10 i 15 minuts, quan sonarà el to final de confinament. L'objectiu del Departament de Protecció Civil és que tant la ciutadania com equipaments municipals o el sector comercial, entre altres, s'impliqui perquè la prova sigui el més real possible.

PROVA DEL SISTEMA D'AVISOS AL MÒBIL

A més de les sirenes, el simulacre comptarà per primera vegada amb el sistema d'alarmes a través de telèfon mòbil, llargament reivindicat al territori. Un sistema que enviarà alarmes als dispositius de les persones situades en el radi d'acció del simulacre. Un sistema en fase de proves que farà que sigui una incògnita el seu funcionament en aquest primer intent.

Per tal que la resposta sigui la millor possible, en els dies vinents es repetiran les reunions amb veïns i col·lectius afectats pel simulacre en els diferents municipis on es durà a terme.