×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'atur també puja a l'agost

PANTALLA ATUR TOTAL

Estiu laboralment atípic perquè la demarcació de Tarragona ha sumat a l'agost més persones a l'atur, tal com va succeir durant el mes de juliol. El total, però, se situa un 10% per sota que ara fa un any.  La desocupació creix tres punts respecte a l'anterior estadística i apropa el territori als 42.000 aturats. 

No és un fet que es produeixi tan sols a casa nostra, ja que les altres tres demarcacions catalanes també augmenten el globalde persones sense feina; Lleida i Girona, fins i tot, per damunt de l'estadística tarragonina. Així, Catalunya suma prop de 10.000 homes i dones més sense lloc laboral en comparació al juliol. 

Pel que fa a Espanya, l'atur puja un 1,4% (+40.428), però continua un 12,3% per sota de l'agost del 2021. El darrer cop que l'atur va créixer durant l'agost a la demarcació de Tarragona va ser el 2020, en ple context de pandèmia.

PANTALLA ATUR PER SERVEIS

L'únic sector que recupera terreny és el de l'agricultura amb un centenar de persones ocupades més. Serveis, mentrestant, és qui destrueix més feina, tot i tractar-se del més paradigmàtic pel que fa al turisme. Tant la construcció com la indústria presenten increments moderats del total d'aturats.