El mapa del càncer de la demarcació posa el focus a les zones urbanes

El Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Sant Joan de Reus ha presentat el mapa del càncer a Tarragona per al període del 2000 al 2014. L'estudi confirma que el Camp té una incidència superior a les Terres de l'Ebre, especialment a la zona entre Tarragona, Reus i Valls.

S'ha conclòs que els veïns de municipis que superen els 50.000 habitants tenen més d'un 20% més de possibilitats de patir un càncer que els habitants de pobles de menys de 2.500.

Això passa, sobretot, amb tumors associats al tabaquisme o a una vida més urbana o industrial. Amb tot, els experts subratllen que la incidència a la demarcació és propera a la d'altres indrets de l'Estat.

Cancer22

La previsió per aquest 2022 és que els càncers més diagnosticats siguin el colorectal, el de mama i el de pulmó. La supervivència en homes fregarà el 60% i en les dones el 65%. Falta per veure l'efecte que tindrà la baixada de diagnòstics derivada de la COVID.

El Registre de Càncer de Tarragona s'ha dut a terme els últims 40 anys, sent el més antic de Catalunya. Des del seu naixement ha estat una eina clau en la prevenció i en l'estudi de la incidència i prevalença de la malaltia.