La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible es convertirà en associació

Anar més enllà de ser un punt de trobada per analitzar i comparar estratègies locals per reconduir la degradació de les platges de la franja de costes del Garraf i Costa Daurada. Aquesta és la voluntat de la taula de municipis per un litoral sostenible que ara vol donar forma jurídica al moviment convertint-lo en una associació de municipis que els permeti buscar recursos d’altres administracions per implementar polítiques sostenibles al litoral.

Actualment, participen de la taula setze municipis de la línia de costa des de Sitges fins a l’Hospitalet de l’Infant. Entre ells Salou, Vila-seca, Tarragona, Torredembarra i Altafulla. Precisament, aquest últim destaca que les reunions de la taula pel litoral sostenible demostren que hi ha una problemàtica global que genera una sensibilitat comuna.

En el marc de la segona reunió presencial de la taula, amb presència també de tècnics i representants d’altres administracions, s’ha presentat un informe del consell assessor pel desenvolupament sostenible que adverteix de la delicada situació d’un litoral que necessita actuacions per garantir la seva supervivència. La pròxima reunió de la taula de municipis per un litoral sostenible està prevista al mes de març.