El pressupost de la Diputació més elevat de la història

La Diputació de Tarragona i els seus organismes autònoms disposara l'any vinent d'un 17% més de pressupost. Aquest divendres el ple de l'ens ha aprovat per unanimitat els comptes més elevats de la seva història, que superen els 187 milions d'euros i del qual en destaca una major aportació als ajuntaments a través del Pla d'Acció Municipal.

El pressupost del 2022 serà els més expansiu de la història de la Diputació i estan cridats a ser una eina per impulsar la demarcació en la sortida de la pandèmia. Les xifres que més destaquen són els 161 milions de pressupost de la corporació que sumat als organismes autònoms puja fins als 187 milions.

Consens per aprovar el pressupost

web consens pressupost

El creixement del pressupost s'explica per l'augment de transferències de l'Estat, un 21% més, i per la previsió de l'arribada dels fons europeus Next Generation. Els ingressos augmenten un 17,5 % i des de la Diputació posen l'accent en què repercutirà, entre d'altres, amb més recursos per als municipis. La partida del Pla d'Acció Municipal arriba a màxims, amb 31 milions d'euros.

A través de subvencions a l'administració local i entitats es volen fomentar els projectes emmarcats en l'eix de la sostenibilitat o la prevenció d'incendis. Alhora, es repetirà l'experiència de les subvencions per les activitats culturals, però, a més, s'hi afegirà una part per finançar inversions. Més enllà d'això, es donarà continuïtat al desplegament de la fibra òptica, la millora de la xarxa de carreteres i els plans d'ocupació.