10.000 aturats menys que fa un any

El mercat de treball continua guanyant terreny a la demarcació de Tarragona on l’índex de desocupació baixa més de tres punts respecte al juliol. Tot i això la davallada és la més petita de Catalunya. La millora, però és molt més destacada si posem la vista en ara fa un any. Actualment hi ha 47.000 persones sense feina, lluny de les gairebé 57.000 de l’agost del 2020, un 18% menys.

La recuperació catalana i espanyola és molt similar. Així, l’atur cau en un sol mes quatre punts a Catalunya i dos i mig a Espanya.

atur total agost

Els sindicats valoren positivament les dades, però avisen que molts dels contractes que es fan són temporals i que les xifres no tenen en compte les 7.700 persones de la demarcació de Tarragona que es troben en un ERTO.

La millora de l’atur afecta tots els sectors, però especialment el de serveis i durant el mes estrella per excel·lència de la campanya turística en què unes 800 persones van trobar feina. Les campanyes de collita provoquen també un increment laboral significatiu al món de l’agricultura.

atur sectors agost

Des de la patronal de la petita i mitjana empresa, PIMEC, avisen que tot i la reducció dels desocupats de l’agost, també es produeix una baixada de l’afiliació de la seguretat social.

Patronal i sindicats creuen que caldrà esperar ben entrada la tardor per veure quina és l’evolució del mercat de treball i de la velocitat de recuperació econòmica perquè creuen que el comportament no és el normal a causa de la pandèmia.