El Govern demana a la població de Barcelona que es quedi a casa

El Govern català demana a la població de Barcelona i l'àrea metropolitana que es quedi a casa per frenar el ritme de nous contagis després que s'hagin accelerat aquesta setmana. La Generalitat hi aplicarà les mateixes mesures de contenció que ja van entrar en vigor a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat. Les mateixes directives serviran per al Segrià i la Noguera.

Com a mínim per 15 dies, el govern demana en aquestes comarques que no es surti de casa si no és imprescindible i, en aquesta línia, recomanen evitar desplaçaments a les segones residències. Per tallar la transmissió comunitària, es prohibeixen les trobades socials de més de 10 persones i l'aforament interior dels restaurants torna a reduir-se al 50%. Hauran de tancar els locals d'oci, discoteques i gimnasos. Salut demana aquest pas enrere per Barcelona, el Segrià i la Noguera per no tornar a una situació semblant a la del març. 

Caldrà veure com afecta aquesta recomanació a les destinacions de la Costa Daurada. A la pràctica, almenys per 15 dies, no poden comptar amb l'àrea metropolitana de Barcelona, cosa que agreuja la situació del sector. Aquesta setmana ja donaven el toc d'alerta, davant d'un mercat internacional gairebé paralitzat i el visitant nacional que tampoc ha estat tant actiu com s'esperava.