Altafulla recupera la part central del passeig marítim

Darrers treballs aquest divendres per a finalitzar la intervenció executada per l'Ajuntament d'Altafulla de consolidació del passeig marítim del municipi. Durant les darreres setmanes s'ha treballat per remodelar la part del passeig que es va esfondrar després del darrer temporal i reforçar l'escullera més enllà del mateix passeig. També per a crear una nova barrera mitjançant cordes a les parts on el mur de contenció es va veure més afectat.

Tot plegat perquè la zona pugui presentar el millor aspecte possible de cara a la temporada de Setmana Santa a curt termini i amb l'estiu a l'horitzó i amb l'esperança que aquestes tasques permetin evitar futures erosions en cas de temporals.

A L'ESPERA DE REUNIR-SE AMB COSTES DE L'ESTAT

Serà aquest dilluns quan les dues parts es trobin per afrontar els principals reptes pendents. El primer, veure com es plantegen els futurs accessos a la platja i quina de les dues administracions se'n farà càrrec.

Des de l'Ajuntament també demanaran al ministeri en quin punt es troba la licitació de la redacció del projecte de la solució definitiva al problema dels temporals, la possible construcció d'un dic mar endins que permeti regular les marees enfront del litoral altafullenc. Diuen que costes ja té damunt la taula l'estudi preliminar elaborat per la UPC en aquest sentit.

NOVA APORTACIÓ DE SORRA

altafulla

Altres qüestions a tractar a partir d'ara són, per una banda, una possible nova aportació de sorra a la platja provinent del Port de Torredembarra, que el govern altafullenc ja està negociant de cara a l'estiu.

De l'altra, es treballarà amb els restauradors de la zona i amb la Generalitat la possibilitat que les terrasses que fins ara se situaven damunt de la sorra ho faci ara damunt de la renovada escullera.