Picapedrers, bufadors de vidre i teixidores a la 25a Fira d'Artesans

Crear petites obres d'art a mà no és pas cosa de bufar i fer ampolles. I, fins aquest diumenge, 120 menestrals ho demostraran a la Fira d'Artesans d'Altafulla. Hi ha espai per a la gastronomia cuinada a foc lent, per als llums fets de paper a partir de la tècnica japonesa de la papiroflèxia o per joies en forma de bastó. Unes peces que ha elaborat tota la seva vida el Gregorio, un professional de l'ebenisteria del Pinell de Brai que ja fa temps que acudeix a la fira altafullenca.

La roba de la Paula arriben des de l'altra punta de Catalunya, directament del Pirineu. Lluny de la gran indústria tèxtil, aquesta teixidora elabora les seves peces de vestir amb un teler manual de baix lliç que té un únic motor: la destresa de les seves mans.

DDR2

Més enllà de les vendes que puguin fer aquest centenar de comerciants pluridisciplinaris, la Fira és també un espai expositiu i divulgatiu, on els visitants poden descobrir, pas a pas, com s'elabora cada una d'aquestes peces. Tot plegat converteix aquesta en la fira més important que se celebra al municipi. I, és que previsiblement, més de 15.000 persones acudiran a la cita abans que tanqui portes el diumenge a la nit.

Entre les 120 parades instal·lades a la zona de les Eres de darrere del Castell n'hi ha set d'artesans altafullencs. L'espai obrirà portes durant tot el cap de setmana a partir de les sis de la tarda i fins passada la mitjanit. Així mateix, s'han programat concerts i activitats per dinamitzar la participació del públic. Tot això en el marc d'una fira en què fins i tot un fragment de pedra es pot convertir en una veritable peça de col·leccionista.