Vila-seca destinarà 48 milions en la millora del contracte de la brossa

L’Ajuntament de Vila-seca inicia l’expedient per tramitar el nou contracte de la brossa. L'actualització del servei contempla la recollida i transport de residus municipals, neteja viària i de platja i la gestió de la deixalleria. Serà el relleu a dotze anys de servei amb Urbaser. El nou contracte preveu millores en alguns aspectes, tot i que els números en matèria de recollida selectiva estan, amb prop del 54%, per sobre la mitjana catalana i del mínim exigit per Europa.

Un contracte a 10 anys per un valor de 48 milions d'euros

El nou contracte tindrà una durada de 10 anys i un valor estimat de gairebé 48 milions d’euros, sense comptar l’IVA. Entre altres, preveu la renovació del parc mòbil i maquinària, la incorporació de 15 minideixalleries i l’adequació de les instal·lacions de la deixalleria fixa. També incrementaran les freqüències de recollida de residus i la incorporació dels contenidors emergents al centre històric que s'instal·laran només a les nits. 

Per tirar endavant el nou contracte, el govern vila-secà ha trobat la complicitat dels antics regidors de Ciutadans, ara no adscrits. Aquests han avalat la sensibilitat que recull la nova  proposta, que qualifiquen de seriosa i necessària. Vila-seca en comú, que ha optat per l’abstenció creu que hi ha marge de millora i  demana la incorporació del sistema del porta a porta al nou contracte. L’únic partit que s’ha posicionat en contra del document ha estat Decidim Vila-seca, que ha demanat la fragmentació d’aquest únic contracte en diversos serveis. També n’ha criticat la seva durada.