Valls celebra la Candela de forma austera

Els vallencs celebren el dia de la seva patrona, la Mare de Déu de la Candela. Lluny de la fastuositat i magnificència dels anys de Decennals, ho fan amb austeritat i amb una celebració que gairebé monopolitza la seva activitat a l’interior de l’església de Sant Joan. Això sí, no falten a la seva cita amb la patrona. Més de 400 candeles han il·luminat el temple per ser beneïdes en l’acte més simbòlic de la celebració. Candeles que acte seguit, abans de l’ofici, han sortir en processó pels carrers del centre històric de la ciutat en un recorregut curt que enguany s’ha alterat per les obres del campanar, que ha obligat els feligresos a sortir per la porta principal del temple en comptes de la porta de campanes, com era costum.

Abans de l’acte litúrgic, el protagonisme ha estat per la Moixiganga de Valls, que no ha faltat a una cita que es repeteix des de 2008. El ball del seguici festiu ha representat els seus onze quadres plàstics a l’altar major de l’Església de Sant Joan. La representació al·legòrica recrea els principals moments de la passió de Crist i és un dels pocs elements del seguici que pot actuar dins el temple.

TROBADA DE CANDELES

Més enllà d’aquests actes a l’església de Sant Joan, la celebració també guarda espai per a una altra tradició emotiva. Coincidint amb la diada l’Ajuntament de Valls organitza una recepció per felicitar les Candeles de la ciutat. Enguany han estat una seixantena les dones que porten el nom de la patrona que s’han aplegat en una trobada que ha tingut com a escenari el Museu Casteller. Les instal·lacions del nou referent cultural de la ciutat han acollit un acte en què l’alcaldessa ha obsequiat amb un detall a les Candeles i en què també hi han actuat els cantaires de la coral Cors Alegres.