El Crist de Lepant obre la setmana Santa a Valls

Després de tres dies exposat a la capella del Roser, la germandat del Sant Crist de Lepant de Valls trasllada la imatge esculpida per Josep Busquets fins a l’església del Carme, on guarda el pas. És un acte nou que serveix per preparar el conjunt escultòric que l’endemà sortirà en processó juntament amb el de la Mare de Déu del Roser pels carrers de Valls.

Un Crist amb corona i elements decoratius de la creu renovats que carreguen sobre les espatlles els confrares de l’única germandat de Valls que realitza la processó amb la cara tapada. Una sortida processional que fa disset anys que es va iniciar i que des d'en fa quatre compta també amb la participació del pas de la Mare de Déu del Roser, que en aquest cas porta a espatlles la secció femenina de la germandat. Els dos passos surten del Carme per retrobar-se davant la capella del Roser.

VIACRUCIS DE DIUMENGE DE RAMS

Enguany, sota una tímida pluja, quatre bandes de tambors i cornetes i els Armats de Valls van acompanyar els dos passos en la seva sortida processional. Uns Armats que també van obrir el viacrucis de Diumenge de Rams. Presidit per la creu dels Improperis, hi participen també el pas del Cirineu, de la confraria del Claret, i la imatge del Sant Crist de Sant Joan. Un viacrucis que vol substituir l’antiga processó dels penitents, però que ha perdut participació i lluïment després de la pandèmia.