El delinqüents de Valls estan identificats però no detinguts

La preocupació a Valls per l’onada de fets delictius que han castigat la ciutat és ja insostenible. L’últim episodi, ahir al vespre, quan els delinqüents van cremar un cotxe de la policia local davant mateix de la comissaria ha disparat la sensació d’inseguretat. Des del consistori vallenc s’ha demanat un reunió urgent amb la delegada del govern a Tarragona per buscar solucions que passen, entre altres, per reforçar els efectius de la comissaria dels Mossos a la capital de l’Alt Camp.

De fet, arran dels últims episodis ja s’ha reforçat la presència policial a Valls, però de moment encara no s’han pogut enxampar els autors d'aquests episodis delictius. Aquests però, estarien identificats.

Són delinqüents reincidents que estarien darrera dels cotxes cremats a la capital de l’Alt Camp, de l’atac a un bar i de la perillosa fugida en cotxe pel passeig de l’Estació, entre altres. La policia local i les comissaries de Mossos d’Esquadra de l’entorn de Valls treballen en xarxa per trobar-los i detenir-los.

Més enllà d’aquests últims episodis, la sensació d’inseguretat creixent a Valls preocupa a l’Ajuntament, que durant aquest mes de setembre accelerarà els tràmits per completar la plantilla de la policia local incorporant quatre places  més i arribar als 35 efectius. També es preveu definir i activar mesures de caràcter social. La situació s'analitzarà en la propera reunió de la junta de seguretat local, prevista pel 12 d'aquest mes.

LA PROBLEMÀTICA VE DE LLUNY

PANTALLA_DELICTES_VALLS_BONA.png

Els últims episodis delictius han incrementat la sensació d’inseguretat a Valls, especialment durant aquest estiu. Però la problemàtica ve de lluny. Així ho evidencia l’informe estadístic de criminalitat que elabora el ministeri d’interior amb dades dels diferents cossos policials. 

Les xifres indiquen que l’índex de criminalitat de la capital de l’Alt Camp criminalitat és un dels que més ha crescut  a la demarcació. El ministeri de l’interior  comptabilitza un total de 762 delictes penals, 200 més que en el mateix període de l’any passat. L’increment s’accentua sobretot pel notable augment dels robatoris i furts. Gairebé s’han  triplicat el nombre de robatoris amb violència i intimidació, amb 35 casos en mig any. També és preocupant l’increment de robatoris amb força a immobles, dels que s’han documentat 113 en total, 89 dels quals a domicilis. Xifres que representen fins a un 117 % més que el curs passat.  Els furts també han crescut de forma notable, amb 142 denuncies. Així com el tràfic de drogues, de 3 casos al 2021 a 9, enguany.