La policia local de Valls ha denunciat 52 persones per saltar-se el confinament

A Valls, des de l’àrea de seguretat ciutadana s’aplaudeix el civisme de la ciutadania, que majoritàriament segueix les recomanacions i imposicions del confinament. Tot i això, la policia local ja sancionat 52 persones i n’ha denunciat dues des de l’inici de l’estat d’alarma per saltar-se el confinament.

És una rutina que des de l’inici del confinament s’ha convertit en diària pel cos de la policia local de Valls. S’han exigit a ells mateixos un mínim de dos controls diaris a punts aleatoris de la ciutat durant els matins per vigilar que els vallencs compleixin els requisits de confinament establerts en el marc de l’estat d’alarma. Aturen vehicles però també vianants, que han de justificar el motiu de la seva presència al carrer. Des de l’inici del confinament aquesta mesura ha permès detectar conductes incorrectes, que s’han traduït en un total de 52 sancions i 2 detencions.

MENYS DELICTES

El desplegament per realitzar aquests controls aleatoris és possible també per la davallada d’altres tipus de serveis i tasques que realitza la policia local. De fet, asseguren els responsables del cos que, per exemple, la davallada de demandes telefòniques ha caigut en picat durant el confinament.

La majoria de les trucades rebudes, a més, són demandes d’informació relacionades amb les condicions del confinament i per conèixer quines són les directrius per poder sortir al carrer. Sense activitat a la via pública, també han caigut els petits delictes.