Torredembarra apujarà l'IBI un 17%

Torredembarra pujarà l’IBI fins a un 17% per fer front als augments de l’IPC derivats de la crisi. També incrementarà en 31 euros el cost del rebut de la taxa d’escombraries. La pujada d’impostos s’aprovarà aquest dijous en ple extraordinari.

L'IBI ES DISPARA

Després de nou anys consecutius de congelació dels principals impostos i taxes, Torredembarra viurà l’any que ve una pujada d’impostos històrica. L’equip de govern proposa incrementar en un 17% l’IBI. Així, a tall d’exemple, un rebut anual de poc més de 400 euros s’enfilarà l’any que ve fins al mig miler. L’alcalde Eduard Rovira i els seus socis de govern ho justifiquen davant la necessitat d’ajustar els ingressos del consistori a l’augment del cost de la vida durant els últims anys.

31 EUROS MÉS PER LA BROSSA

Esquerra, PSC i Junts, els socis de Govern, també han acordat l’augment del cost del rebut de la brossa amb voluntat d’ajustar-lo al cost real del servei. Passarà dels 115 euros anuals actuals fins als 146: 31 euros més que, en alguns casos, es podran reduir gràcies a les bonificacions del 15% de la taxa per a les persones que fan un ús correcte de la recollida porta a porta. En el cas de la taxa de recollida de brossa es preveu un ingrés de 2,8 milions d’euros, amb un increment del 22% de recaptació pel que fa a residus domiciliaris. En el cas de l’IBI, la previsió d’ingrés pel 2024 es fixa en més d’11 milions d’euros.