La URV impartirà un doble grau de català amb la Universitat txeca de Brno

La universitat Rovira i Virgili i la Universitat txeca de Brno oferiran la doble titulació en llengua i literatura catalanes, per promoure l'intercanvi d'estudiants. Un acord pioner a Catalunya. Avui la URV també ha signat un conveni per la creació de la primera càtedra de Dret Duaner d'Europa.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili i el vicerector de la Universitat Masaryk de la República txeca han escenificat aquest divendres l'acord per impartir conjuntament el primer doble grau en llengua i literatura catalanes internacional, que permetrà als nois i noies fer l'intercanvi entre les dues universitat en una titulació igual. La Universitat Masaryk és l'única del món, fora de l'àrea de parla catalana, que imparteix un grau universitari superior de català.

Els estudiants d'aquest doble grau tindran el títol català i txec dels dos centres universitaris. També aquest divendres s'ha signat un altre acord universitari per la creació de la primera càtedra de Dret Duaner d'Europa, que suposarà l'estrena d'un màster en aquesta matèria el curs vinent. El projecte és fruit d'un acord entre la universitat i la Fundació Duanera. DEC JOSEP ANTON FERRER, rector de la URVLa nova càtedra impulsarà estudis i treballs de reserva per ampliar els coneixements en matèria duanera, una branca del dret finançer relativa al comerç internacional.