Fiction Express, un projecte que fomenta l'hàbit de lectura entre els adolescents

El projecte va néixer en llengua anglesa tot i que després es va anar adaptant també en català i castellà. Malgrat tot, aquest centre de la Part Alta ha decidit continuar amb l'anglès fent-lo partícep així del seu projecte pedagògic.

Els alumnes de secundària i de primer de batxillerat llegeixen cada setmana un capítol. Una vegada l'acaben, s'obre un debat a classe on cada alumne escull com vol que continuï la història. L'opció més votada és la que tira endavant. Més enllà d'això, els alumnes participen en un fòrum on van responent preguntes que els planteja l'autor. Aquest tria les dues interaccions més interessants que dies després tindran l'oportunitat de parlar amb ell a través d'una videoconferència, però també amb nois i noies d'arreu del món. Qui ha tingut aquesta oportunitat és la Sofia Chocoyo. Reconeix que és una gran oportunitat per poder interactuar amb gent de diferents cultures, però també de conèixer grans professionals.

Fins ara el projecte està donant els seus fruits i són molts els joves que aprofiten la iniciativa per enriquir el seu vocabulari i per sortir de la seva zona de confort.

L'objectiu de la plataforma és arribar a cinquanta països i que siguin deu milions els joves que participin en aquesta plataforma.