Tarragona enceta els actes principals de la Setmana Santa

Els Armats de la Confraria de la Sang de Constantí van ser els encarregats, com és habitual, d'obrir la primera de les processons que recorren la Part Alta de Tarragona aquesta Setmana Santa. Es tracta de la processó de Divendres de Dolors, organitzada pel Gremi de Pagesos de la ciutat. Així, des de l'església de Sant Llorenç, els dos misteris del gremi, el Sant Sepulcre i La Pietat, van recórrer els principals carrers del nucli històric acompanyats de l'habitual silenci i recolliment dels congregants, tant del gremi com d'altres entitats tarragonines.

EL CRISTO DEL BUEN AMOR SURT ENTRE SAETES

Ja dissabte, el programa processonal tarragoní es va traslladar a la Part Baixa de la ciutat amb la processó que organitza la Confraria del Cristo del Buen Amor, amb inici i final a la seva seu de l'església de Sant Nicolau de Bari. Una processó en la qual el silenci i recolliment habitual es veu trencat en diverses ocasions pel cant de saetes que duen a terme diversos congregants de la confraria, que la fa única a la Setmana Santa tarragonina.

20 ANYS DE LA BORRIQUITA

Diumenge, un cop beneïdes les palmes i els palmons habituals d'aquesta data, el torn va ser per a la processó de l'Entrada de Jesús a Jerusalem, també coneguda entre els tarragonins com la de la Borriquita. En aquesta, els portants de la Germandat del Nostre Pare Jesús de la Passió van celebrar aquest diumenge els vint anys de la sortida del pas que simbolitza l'entrada de Jesucrist a Jerusalem. Una processó en què les palmes i els palmons són protagonistes, amb una presència important d'infants entre les files que l'acompanyen.

EL SANT CRIST DE LA SANG PREN EL PROTAGONISME

Per últim, unes hores més tard, el protagonisme el va agafar el Sant Crist de la Sang, element que presideix la Setmana Santa de Tarragona, amb la seva primera sortida de l'església de La Sang. Ho va fer en un Via Crucis que va recórrer els carrers de la Part Alta. També el Passeig Arqueològic al voltant de les muralles, una de les imatges que marquen l'inici dels dies principals de la celebració de la Setmana Santa a la ciutat.