Una sentència anul·la l'aprovació del POUM de Tarragona

Una sentència del TSJC contra el trasllat de l'empresa CLH dels terrenys que ocupa al costat del riu Franoclí i al que obligava el POUM de Tarragona, anul·la l'aprovació del Pla d'Ordenació tarragoní. Davant d'aquesta sentència, el consistori es mostra sorprés i indignat i anuncia que presentarà recurs davant el Tribunal Suprem. El POUM continuarà vigent mentre aquest recurs no es resolgui

El trasllat d'aquestes instal·lacions de l'empresa CLH, situades al costat del riu Francolí, i que preveu el Pla Especial de Millora Urbana número 40 del POUM de Tarragona, és el detonant del recurs presentat per l'empresa d'hidrocarburs i que ha derivat en la sentència del TSJC que anul·la l’aprovació del Pla d'Ordenació Urbana de la ciutat per part de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat l'any 2013.

La sentència l'ha fet pública aquest dimecres l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, que s'ha mostrat sorprès i alhora indignat per la mateixa. Sorprès d'una banda perquè la sentència es basa en un suposat informe d'hidrocarburs que ningú havia advertit alhora d'aprovar el POUM i que l'ajuntament no sap a hores d'ara a quina administració s'ha d'encarregar.

I d'una altra banda indignat amb l'empresa CLH, pels motius purament econòmics del recurs presentat, i perquè aquest s'hagi dirigit a tot el Pla d’Ordenament Municipal,i no només al Pla especial que afecta el trasllat de les instal·lacions tot i les negociacions mantingudes entre els dues parts. Ha recordat,a  més, que l'única opció de l CLH és marxar de l'actual emplaçament.

Ara l’ajuntament presentarà recurs de cassació contra a aquesta sentència al Tribunal Suprem, un recurs que Ballesteros s'ha mostrat convençut de guanyar i no afectar així en cap cas a la integritat del POUM.