L'augment de preus dispara les adjudicacions d'obres que queden desertes

Aquest passat divendres l'Ajuntament de Tarragona declarava deserta per segona vegada en quatre mesos l'adjudicació de les obres per convertir la guingueta del Camp de Mart en l'àrea de benvinguda dins el projecte Porta Tàrraco. Era així tot i augmentar el pressupost de licitació en més d'un 30%, passant dels 177.000 euros de la primera licitació als 230.000 de la segona.

TRES PROJECTES EN UN MES

Un projecte que no és un cas aïllat a la ciutat. Només en les darreres cinc setmanes el consistori tarragoní ha vist com quedaven desertes les adjudicacions de diversos projectes més. Un d'ells és una de les principals propostes d'aquest final de mandat, la peatonalització del carrer López Peláez, pressupostat en més de 400.000 euros. També l'arranjament del sector sud del Parc Francolí, valorat en prop de 200.000 euros.

Des del consistori apunten a la creixent inflació i a la crisi de subministraments com a principals factors que allunyen els licitadors dels projectes.

LA TASCA BUROCRÀTICA S'AGREUJA

Una situació que està afectant a totes les administracions, però especialment als ajuntaments, que veuen com la ja de per si feixuga tasca burocràtica de contractació s'allarga encara més.

PROJECTES AMB TERMINIS MARCATS PELS AJUTS

Ara el consistori tarragoní està a l'espera de poder tornar a obrir noves licitacions amb preus actualitzats per als projectes pendents, lligats a més en alguns casos com el del carrer López Pelàez a uns terminis d'execució marcats per a l'obtenció d'ajudes com els fons Next Generation.