Tarragona es mobilitzarà diumenge en defensa d'una banca digna per a la gent gran

La plataforma territorial que aplega una trentena d'entitats convida la ciutadania a concentrar-se diumenge a Tarragona per protestar en contra del que qualifiquen d'abús per part dels bancs cap al avis i àvies.

No hi ha excusa que justifiqui la manca d'atenció a finestreta en horari d'obertura ni les constants comissions als clients, greuges que afecten la totalitat de la ciutadania, però que dificulten especialment l'accés a la banca dels avis i àvies, amb menor domini de les plataformes digitals.

La plataforma 'Per una banca digna per a la gent gran' aplega 29 associacions, clubs i els sindicats d'UGT I Comisions Obreres, que fan front comú per facilitar la disponibilitat dels serveis bancaries. Han convocat per aquest diumenge a les 12 hores davant de l'antic edifici del Banc d'Espanya en una concentració oberta a tothom.

Afegeixen que el tracte just dels bancs a les persones és un dret social irrenunciable i que cal l'acció directa de les administracions, incloses les locals, per acabar amb el que defineixen com a privilegis del món bancari. Per exemple, facilitar tan sols caixers a peu de carrer sense cap garantia de seguretat per a l'usuari. 

La plataforma tarragonina, a banda, recull signatures mitjançant el change.org anomenat 'Soy mayor, no idiota', iniciat al seu dia pel valencià Carlos Sanjuan i que suma ja 400.000 suports.