El nou POUM genera discrepàncies entre les forces del futur govern

Junts i la CUP han discrepat des de vessants diferents del govern tarragoní en una moció que reclama que el nou POUM aprofiti gairebé tot l'anterior.

A Tarragona el ple ha aprovat aquest divendres una moció que demana que el nou POUM que ha d'aprovar el consistori comenci la seva tramitació aprofitant l'aprovació feta l'any 2013, a excepció de la part que la sentència considerava irregular. Una moció presentada per una quinzena d'entitats econòmiques liderades per la Cambra de Comerç i que ha comptat amb el vot a favor de gran part de l'oposició, el vot en contra de la CUP i l'abstenció d'un govern que ja ha avançat que malgrat la seva aprovació no la tirarà endavant.

I és que des del govern tarragoní han defensat que el nou POUM ha de comptar amb els aspectes positius que conformaven el planejament, però que no és possible jurídicament reprendre'l on demana la moció. També han tornat a reclamar que la nova tramitació esdevingui una oportunitat per a la ciutat.

Una posició del govern que contrasta amb la dels partits que en poques setmanes podrien ser socis dels actuals governants. Els dos han mostrat discrepàncies des de vessants diferents, Junts s'ha posicionat amb els grups que defensaven la moció remarcant la pèssima notícia per a la ciutat que, diuen, significa una nova tramitació total.

La CUP per la seva banda ha criticat la posició presa pel govern davant d'una oportunitat de fer un canvi total de planejament.

Un plenari que també ha aprovat per unanimitat una moció del PSC que reclama que el centre de la ciutat compti amb un Centre d'Atenció Primària obert les 24 hores del dia i els set dies a la setmana. També una moció d'Esquerra i la CUP en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasel, que ha comptat amb els vots favorables d'En Comú Podem i Junts.

Un plenari que ha estat el primer amb els dos nous regidors no-adscrits Sònia Orts i José Luís Calderón fora del grup de Ciutadans.