El CB Salou podria continuar a LEB Plata

L'experiència efímera del Club Bàsquet Salou a la LEB Plata podria no haver acabat el passat abril. Segons ha pogut saber TAC12, els de groc i blau treballen amb la possibilitat de continuar militant a la tercera categoria del bàsquet estatal. Fa unes setmanes, semblava clar que els salouencs assumien el descens esportiu i arrencaven la preparació per al retorn una temporada després a la lliga EBA. Ara, però, s'ha obert una escletxa.

I és que el Salou està pendent de si queda lliure alguna plaça dels equips que han de competir a la LEB Plata del 2023-2024. El pròxim 3 de juliol acaba el termini per presentar l'aval econòmic de 54.000 euros i els 17.500 de quota d'inscripció per disputar aquesta competició.

Amb tot, hi podria haver algun equip que no pugui assumir aquesta quantitat, amb el Salou a l'expectativa. En aquest sentit, la directiva encapçalada per Santi Benito estan pendents especialment del Cornellà, el Santfeliuenc i el Mataró. També del CBT, però des de l'entitat tarragonina s'assegura que l'aval no serà un problema.

UNA RENÚNCIA O LA COMPRA D'UNA PLAÇA

També existeix la possibilitat que hi hagi alguna renúncia per motius esportius, més que no pas econòmics. En tot cas, el Salou seria el quart equip en discòrdia a l'hora d'heretar una plaça deserta per darrere del Logrobasket, el Canoe i el Talavera. No obstant això, als de la capital de la Costa Daurada sempre els quedaria l'opció de rascar-se la butxaca i comprar directament la plaça a algun dels equips, una alternativa que no descarten des de la directiva.

Sigui com sigui, el Club Bàsquet Salou té clar que no és un tot o res per ser equip de la tercera categoria estatal. Tot i que als despatxos es treballa per confeccionar una plantilla de LEB Plata, els de Jesús Muñiz saben que fer efectiu el descens i acabar disputant la lliga EBA és una opció més que realista.