Salou instal·larà contenidors per a l'orgànica que només s'obriran amb targeta personal

La recollida de residus porta a porta arribarà a Salou d’aquí a uns 3 anys. Inicialment, amb el nou contracte de la recollida de la brossa que ara es licitarà es farà una prova pilot entre els restaurants i hotels de la zona turística. Als hotels, que ja fan la recollida a domicili, se’ls afegirà la fracció dels envasos. La primera fase durarà dos anys i, a partir del tercer, s’estendrà a tot el municipi. També s’aplicarà a les activitats comercials, mentre que només afectarà a una tipologia d’habitatges.

La resta de població veurà canvis, sobretot, en la fracció orgànica, ja que els contenidors es tancaran i s’hauran d’obrir amb una targeta personal.  Tot plegat ha de millorar el reciclatge i disminuir els residus que van a parar al rebuig. I el resultat final, per tant: complir amb els objectius europeus.

A banda d’això, amb el nou contracte, l’Ajuntament adquirirà una aplicació per controlar el servei i estudiarà bonificacions per als que més reciclin. Desapareixeran els contenidors soterrats i s’instal·laran noves paperes. També es millorarà la neteja de la via pública amb reforços, especialment, de cara a l’estiu i la setmana santa.

El nou contracte sortirà a concurs a finals de mes o inicis de febrer, després de passar pel ple. Estem parlant d’un increment en el primer any, aproximadament, d’un milió d’euros, ja que costarà 6 milions. I a partir del tercer any, que és quan s’implementen la majoria dels canvis, l’import anual s’elevarà fins als nou milions.

El contracte es divideix en dos lots; el principal tindrà una durada de 12 anys, mentre que el segon, que es limita a la gestió de les fraccions d'olis i roba, serà per a 5 anys. Si no sorgeixen impediments, l'adjudicació podria ser efectiva a l'estiu, però sembla més probable que s'allargui fins a finals d'any per la complexitat del contracte.