La pluja tampoc deixa aquest cop que salpi Jaume I

Per tercer any consecutiu, aquest cop no pas per la pandèmia, Salou es queda sense la desfilada del rei Jaume I. La pluja va fer acte de presència dissabte al vespre anul·lant l'acte principal de l'agenda festiva. Ara es buscarà una nova data per, d'una manera o altra, explicar el camí del monarca cap a la conquesta de Mallorca.

Tot a punt a l'interior de la Torre Vella, punt d'inici de la desfilada del rei Jaume I i el seguici cap a la platja de Llevant. Preocupació perquè la pluja és més insistent que intermitent. Amb clarors lleus al cel que disparen l'optimisme i la subjectivitat, l'aigua desperta Salou sobtadament, minuts abans de les 20 hores. Des d'aquell instant i durant prop d'una hora, la pluja va ser intensa i va impedir la celebració de la proposta principal de la festivitat salouenca.

No s'ha decidit quan i com es recuperarà la jornada, però es barallen dues possibles dates. Ara bé, la cita no podrà ser tal com hauria estat aquest cap de setmana.  És ja el tercer any consecutiu que la desfilada del rei Jaume I se suspèn, tot i que les dues anteriors va ser per la crisi sanitària.

Havia incorporat nous elements de fantasia, tant durant el recorregut, amb titelles gegants, com a l'espectacle final. Ara caldrà desar tota aquesta tasca, que inclou també nova indumentària reial, i reservar-la per a la següent edició.

El mal temps també va limitar durant unes hores el flux de visitants al Mercat Medieval i el campament de la plaça Bonet, els altres punts neuràlgics de la festa del rei a Salou i que explica com va salpar Jaume I cap a Mallorca a fi de conquerir l'illa el 1.229.