Notícies 12. Edició vespre. 08/03/2024

Les dones surten al carrer per reivindicar la igualat i denunciar el sistema patriarcal. A Tarragona no hi ha hagut unitat. Dues manifestacions al migdia: la més multitudinària, la que ha convocat la Plataforma Feminista amb mig milers de persones. Els sindicats, per la seva banda, n'han reunit unes 200.

També ens fixarem en les dades dels Mossos d'Esquadra. Més de 4.000 dones van ser víctimes de violència sexual l'any passat a Catalunya i 13 han mort assassinades. En la meitat dels casos, l'entorn de la víctima coneixia la situació que patia.

El passeig Jaume I i la Platja de Llevant de Salou estan en risc pel canvi climàtic. Un estudi ha fet un llistat de les zones del litoral català que poden ser més vulnerables i aquí hi trobem la capital de la Costa Daurada. Això sí, a mig o llarg termini.

La façana de l'ajuntament de Tarragona tornarà a estar en obres. Després de setmana santa es col·locarà altre cop una bastida per reparar-la i canviar la il·luminació. Les obres s'allargaran fins a l'agost.

En esports, el Nàstic treu trascendència al partit d'aquest diumenge al Nou Estadi contra el Deportivo en què s'enfrontaran primer contra segon. Cap dels dos tècnics podrà seure a la banqueta per expulsió.

Doncs sí. És el dia internacional de les dones i avui en volem parlar a fons. S’ha avançat i de quina manera en igualtat de drets en els últims anys? Què entenem per violència de gènere i com es construeixen els estereotips? Parlarem d’aquestes i d’altres qüestions amb la nostra convidada, Neus Oliveras, professora de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili.

 

 

Programes més recents a TAC12