La setmana. 06/08/2022

L'atur puja al juliol per primera vegada en 14 anys. Es posa fre a 5 mesos de recuperació del mercat de treball i s'han registrat un centenar d'aturats més respecte al juny. Sindicats i patronal ho atribueixen als canvis de la reforma laboral i a la inflació. Tot i això, també és el juliol amb menys desocupats des del 2008.

Tarragona suma gairebé tants usuaris d'autobús municipal com abans de la pandèmia. Durant el primer semestre, són gairebé 4 milions i mig de passatgers pels poc mes de 5 de l'any 2019.

La sequera deixa en una situació crítica diverses poblacions de la Conca de Barberà per la falta de reserves d'aigua. Els ajuntaments adverteixen de possibles talls en el subministrament, si es manté la tendència actual, i ja recorren a aportar aigua amb camions cisterna.

La verema a Tarragona s'avança 8 dies i en alguns punts començarà aquesta mateixa setmana. Les altes temperatures han afavorit una maduració més ràpida del raïm, encara que la sequera reduirà els quilos de producció.

Entrarem al refugi antiaeri de Constantí ja recuperat. És el més gran que es va construir al municipi durant la Guerra Civil i compta amb més de 350 metres quadrats de galeries. Començarà a rebre visitants a partir del setembre.

 

Programes més recents a TAC12