Recullen en un llibre els orígens medievals de la Cucafera de Montblanc

Hi ha moltes coses que uneixen Montblanc i Tarragona, i una d'elles és la Cucafera. Recuperada a Montblanc l'any 2016, les primeres referències a aquest element del seguici popular montblanquí es troben a l'època medieval a Tarragona. 

Per contextualitzar històricament aquest fet, l'historiador montblanqui Àlex Rebollo ha publicat el llibre 'De cuca a cucafera', on es fa un repàs als orígens medievals de la Cucafera de Montblanc.

Tot plegat passa a finals del segle XIV, quan a Tarragona es commemora la rebuda de Pere III el Cerimoniós i la reina Sibil·la de Fortià. Una recerca històrica que no ha estat fàcil, ja que de cultura popular hi ha molt poca documentació. 

Una època, la medieval, on Cucafera i Drac eren pràcticament termes sinònims i, per tant, la cucafera es podria considerar el primer drac de Montblanc. 

Al llibre, publicat per l'editorial espluguina La Musca, s'hi pot veure també el procés de recuperació de la Cucafera de Montblanc, que es va estrenar per les Festes de la Serra del 2016.