Montblanc se solidaritza amb Ucraïna

Encenen espelmes en record de les persones que han perdut la vida durant les últimes setmanes a Ucraïna. En total, més d'un centenar de persones s'han aplegat a la plaça Major de Montblanc per demanar la fi del conflicte amb Rússia. Entre els participants, alguns dels 100 membres, aproximadament, de la comunitat d'ucraïnesos de la capital de la Conca.

També s'hi han volgut unir veïns i veïnes que han escoltat un manifest en què es reclamaven més sancions per al govern rus. Durant l'acte, s'ha guardat silenci mentre sonava el Cant dels Ocells de Pau Casals, tot un himne a la pau. I també s'ha volgut homenatjar la comunitat assetjada amb música tradicional ucraïnesa.

La solidaritat també passa pel món de l'espectacle

Les mostres de suport envers Ucraïna s’han multiplicat arreu i han abraçat també el món de l’espectacle i la cultura. Un exemple el vam trobar també al centre cívic de  Torreforta, on sis mags liderats per l’equip de Mag Black i Mag Paupi, van protagonitzar una gala solidària en favor d’Ucraïna.

La gala va servir per recaptar fins que es destinaran a la ONG Es per tu, que treballa en el trasllat de refugiats ucraïnesos que fugen del conflicte.