Montblanc amplia el seguici festiu amb el Ball de Gitanes i Gitanos

Montblanc compta des d'aquest diumenge amb un segon ball per continuar ampliant el seguici festiu del municipi. Es tracta del Ball de Gitanes i Gitanos, que compta amb una vintena de membres. Havien d'estrenar-se el passat mes de maig durant les festes de Sant Maties, però la suspensió de les mateixes va fer que no hagi estat fins aquest diumenge quan se'ls ha pogut veure per primera vegada en acció.

Unes 200 persones van poder gaudir de l'estrena de la recuperació d'un Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc que s'incorpora a partir d'aquest moment a un seguici montblanquí molt ampli pel que fa a bestiari però que fins ara només comptava amb un únic ball, el de Bastons.

La iniciativa sorgeix a través dels integrants del festival Festa la Teva de la capital de la Conca i ha aconseguit en l'any que porten treballant-hi que un grup molt nombrós de joves s'hi interessi.

L'element més simbòlic del ball és el pal on s'aguanten les cintes, un tronc recuperat dels aiguats del riu Francolí d'ara fa gairebé un any. La presentació també va comptar amb l'actuació del Ball de Gitanes de La Selva del Camp, padrins del nou ball montblanquí.