Què pots fer aquest cap de setmana al Camp de Tarragona?

Fem un repàs a les princiopals propostes teatrals i musicals d'aquest cap de setmana. Comencem a Valls.

ELLING. Valls. Centre Cultural. Dissabte (20h)

Elling és una faula de superació personal gràcies a una amistat original i imprevisible. Els protagonistes es coneixen compartint habitació en un centre psiquiàtric. Malgrat tot sembla indicar que la seva associació no funcionarà, passat un temps l’estat els dona l’oportunitat de compartir un pis tutelat a la ciutat d’Oslo i a partir d’aquí començaran un camí ple de reptes, sorpreses i creixement. Una història de perdedors que aprenen a guanyar sense el permís de ningú dirigida per Pau Carrió i interpretada, entre altres, per David Verdaguer.

TURANDOT. Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (19h)

Turandot, l’òpera pòstuma de Puccini és un dels títols més emblemàtics de tot el repertori operístic. Aquesta òpera, molt popular per la seva espectacularitat, s’endinsa en un drama ambientat en una Xina llegendària. En un imperi atemorit, la cruel princesa Turandot condemna a mort els seus nombrosos pretendents, que no encerten els tres enigmes que ella els proposa i que, malgrat la mort quasi segura, acudeixen a Pequín. És una òpera en tres actes amb text de Giuseppe Adami i Renato Simoni que a Catalunya es va estrenar al Gran Teatre del Liceu el 1928. A Tarragona l’interpretaran el Cor Amics de l’òpera de Sabadell i l’Orquestra simfònica del Vallès.

PANTOMIMA FULL. Tarragona. Palau de Congressos. Divendres (21h)

Alberto Casado i Rober Bodegas fan paròdia en vídeos i també en directe. El duet arriba a Tarragona on presenta el seu tercer espectacle: Hecho a mano. No difereix gaire dels dos anteriors, ja que els còmics aprofiten una fórmula que funciona. Els Pantomima Full roposen una hora i mitja de monòlegs sobre els temes i personatges que inclouen als seus vídeos i esquetxos.

REMEMBER QUEEN. Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (20h)

I dels còmics a la música. El Palau de Congressos també acollirà un tribut musical a Queen que, en temporades anteriors, ja han presenciat més de mig milió de persones. Remember Queen vol crear la sensació d’estar veient la mítica banda britànica , gràcies al fet que els integrants de l’espectacle ocupen la formació exacta que tenia el grup anglès sobre l’escenari i utilitzant deu canvis de vestuari, per oferir una posada en escena similar a la que va utilitzar la banda orginal l’any 1986 en la seva última gira amb Freddie Mercury.

ENSEMBLE O VOS OMNES. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (21h)

Sota la direcció de Xavier Pastrana, l’Ensemble O Vos Omnes oferirà un concert que uneix dos compositors catalans separats per 100 anys d’història: Bernat Icart (s. XV) i Joan Pau Pujol (1570-1626). Aquesta proposta aconsegueix però, unir les dues figures a través del seu lligam amb les terres tarragonines i amb el gènere de les Lamentacions, que tan d’èxit va tenir al llarg de tot el renaixement i el barroc. Precisament, aquest gènere, dona títol a l’espectacle: Lamentatio.