Augmenta la demanda per estudiar a la URV

PANTALLA Notes de tall URV

Incrementa la demanda de places per estudiar a la Universistat Rovira i Virgili. Aquest dimarts s'han conegut les notes de tall d'accés als diferents graus. Més de 5.000 futurs universitaris han escollit la URV com a primera referència, són un 5,4% més que el curs passat. Això és més demanda que oferta i, per tant, un bon grapat d'ells s'hauran quedat fora d'aquesta primera elecció. Cada plaça de grau ha rebut 1,38 sol·licituds.

La més alta, com gairebé sempre, és Medicina amb un 12,768. Hi ha canvis respecte altres anys amb les dos següents. Els estudiants que entraran al doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular són els que han tret més d'un 12,47 i també necessiten més d'un 12 els futurs estudiants d'Enginyeria Matemàtica i Física. D'altra banda, una altra de les carreres més sol·licitades acostuma a ser la d'infermeria. Al Campus de Tarragona la nota de tall és d'11,35.

Respecte a l'any passat, les puntuacions han baixat una mica en aquest darrer cas i també en el de Medicina. La URV, en general, ofereix unes 3.700 places de nou accés. Més enllà de les notes, els estudis més sol·licitats a la URV continuen sent de l’àmbit de la salut:  Medicina, Infermeria al campus Catalunya, Psicologia, Infermeria al Campus Terres de l’Ebre (Tortosa) i Fisioteràpia.