Balanç positiu dels transportistes del primer any sense peatges

Aquest dijous es compleix un any d'una imatge històrica, la de la desaparició del pagament per poder circular per les autopistes AP-7 i AP-2 al seu pas pel Camp de Tarragona. Una mesura llargament reivindicada per la ciutadania i en especial pel sector del transport.

MENYS COSTOS

Un any després, des dels transportistes fan un balanç positiu d'aquesta mesura, sobretot per la reducció de costos que han experimentat al llarg d'aquests mesos i de la desaparició d'un greuge que, diuen, els feia menys competitius respecte a altres llocs de l'Estat. Tot i això, aquesta reducció s'ha vist perjudicada per un augment de costos d'altres matèries que no s'ha vist compensat en la factura final.

MÉS VEHICLES PRIVATS

Pel que fa a un dels aspectes que més problemes ha causat la desaparició dels peatges, l'augment de trànsit i accidentalitat a les autopistes, des del sector l'atribueixen a la utilització d'aquestes vies per part de més vehicles privats no acostumats a circular-hi.

OPOSICIÓ AL RETORN DEL PAGAMENT

Finalment, els transportistes tornen a remarcar la seva oposició a un possible retorn al pagament per la utilització de les autopistes. Recorden que els impostos especials derivats de la circulació de vehicles, sobretot en el preu dels carburants, són els que han de servir per sufragar el manteniment de les vies per part de l'Estat.