×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

The Tyets triomfen amb 12.000 assistents per Santa Tecla

'SAL30' AMB LA BUMT

El primer Amparito Roca d'aquesta Santa Tecla es va sentir divendres al vespre a l'Auditori de Camp de Mart de la mà de la BUMT. Era, com ja marca el protocol del tradicional concert de Festa Major, el colofó final a un recital que enguany va servir per continuar celebrant els 30 anys de la formació.

Una proposta amb què es va omplir gairebé el teatre auditori i què va incloure clàssics de la salsa, del pop-rock català i altres himnes internacionals que han sobreviscut al pas dels anys. Als gairebé cent intèrprets de la Banda Unió Musical s'hi van sumar la vallenca Maria Jacobs, els músics Rodrigo Chavez i Gerard Masip, així com un petit cos de ball de l'acadèmia Star Dance.

EL FRANCOLÍ S'ESTRENA AMB LA COSINA I LA FÚMIGA

Amb ells s'encetava un primer cap de setmana replet de música marcat per l'estrena del Parc Francolí com a escenari dels principals concerts d'aquestes festes. Els primers en trepitjar-lo, La Cosina. Una formació de recent creació del Camp de Tarragona liderada per Clara Colom, antiga integrant de la banda femenina Roba EstesaDurant poc més d'una hora, el grup va repassar les cançons del seu primer disc, que tenen una sonoritat que barreja a parts iguals folk català, pop lleuger i ritmes fàcils de ballar.

Darrere seu, La Fúmiga va fer saltar milers d'assistents amb les seves peces arribades directament del País Valencià. La de Tarragona va ser una de les 70 parades que el grup farà fins a la tardor per tot l'estat presentant Fotosíntesi, el seu darrer disc.

fumiga

12a TERRASSETA AL PARC SAAVEDRA

I mentre al Francolí es cantava en valencià, al Parc Saavedra hi sonava un altre tipus de melodies. La 12a edició de la Terrasseta ha estat en marxa durant tot el cap de setmana amb activitats culturals i gastronòmiques així com gairebé una vintena d'actuacions. Entre elles, la de l'home orquestra Sergi Estella, qui va interpretar algunes peces pròximes al blues i el jazz amb l'ajuda d'alguns instruments més aviat poc convencionals.

A escassos metres de la Terrasseta, el cantautor Joan Dausà celebrava tota una dècada de carrera amb la gira "Jo Mai Mai". El mateix escenari que el dia abans havien trepitjat els músics de la BUMT, ara l'ocupava la banda d'aquest músic que va repassar els principals èxits de la seva trajectòria musical.

THE TYETS OMPLEN EL FRANCOLÍ

El diumenge, en canvi, bona part de les melodies que ressonaven per la ciutat les signaven talents locals. Cap al migdia, al passeig de les Palmeres, s'hi podia sentir la versió més desenfadada i actual del mític Amparito Roca. És l'adaptació que la tarragonina Andrea Grau ha fet del pasdoble de Santa Tecla. Una aposta actualitzada de l'himne de les festes.

La imatge del cap de setmana, però, arribaria diumenge al vespre de la mà de The Tyets. El duet de Mataró que va aconseguir congregar 12.000 persones al Parc Francolí en el concert de presentació del seu darrer disc Èpic Solete. S'hi va veure públic de totes les edats i, amb aquesta proposta de reggaeton electrònic en català van aconseguir protagonitzar un dels esdeveniments musicals més multitudinaris a Tarragona dels darrers anys.

Menys multitudinari, però igualment emocionant va ser el concert que va organitzar el Cor Ciutat de Tarragona per commemorar els seus 40 anys. L'església de Sant Antoni de Pàdua va servir d'escenari d'un recital més aviat íntim en què Xavier Pastrana va exercir de mestre de cerimònies.