×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Diables de Tarragona i Víbria celebren aniversari amb vestits nous

Els aniversaris del Ball de Diables i la Víbria han protagonitzat bona part de la festa més popular i tradicional del primer cap de setmana festiu de Santa Tecla. Tots dos, els diables i els portadors de la Víbria, han estrenat vestits i els han lluït pels carrers de Tarragona.

Allí on va començar tot. Al carrer del Cos del Bou, on fa quaranta anys els Diables de Tarragona van actuar per primer cop al carrer. Aquest va ser el punt escollit per la colla tarragonina per commemorar amb foc i petards els seus quaranta anys d’història. Un centenar de diables de les diferents generacions hi van participar amb vestits d’èpoques diferents per expressar el dinamisme del ball.

Una vestimenta que enguany s’ha renovat de nou. Edu Polo ha estat l’encarregat de dissenyat uns nous vestits que volen mantenir l’esperit tradicional però alhora ser innovadors. Els motius geomètrics, florals i orgànics estampats a la vestimenta seran diferents i individuals amb la voluntat de jugar amb les diverses tradicions del Camp de Tarragona i el Penedès. La nova vestimenta dels diables també va ser l’eix temàtic sobre el qual l’entitat va conduir la mostra de Folklore Viu, que, entre altres, va portar a Tarragona el Drac més gran d’Europa, el Caramot del Vendrell. A banda d’elements de foc, la 39a edició d’aquesta mostra també va comptar amb gegants com els de la Ciutat de Barcelona.

25 ANYS DE DIABLES PETITS

I dels 40 anys dels Diables de Tarragona a la celebració dels 25 del ball de Diables Infantil. Acabada la mostra de Folklore viu, els petits diables van prendre la plaça de les Colls per omplir-la de foc amb les seves carretilles.

30 ANYS DE LA VÍBRIA

L’altre element de foc del seguici que està d’aniversari és la Víbria. La bèstia del Serrallo, com és costum, va iniciar la festa recollint els xumets dels més menuts en un acte que es va haver de canviar d’emplaçament per la irrupció de la pluja. Una tradició que apropa l’element als més petits. El plat fort de la celebració dels 30 anys de la Víbria, però va arribar la tarda de diumenge. Els portants també van estrenar vestits nous en una cercavila commemorativa que va aplegar una dotzena de bèsties de foc que van acompanyar la Víbria en la seva celebració.