×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Festa per a tothom, la Santa Tecla inclusiva

Santa Tecla també és inclusió. El màxim exponent d’aquesta constatació la trobem a la Festa per a Tothom. Un aplec de gegants i bestiari amb protagonisme per la Geganta Frida. Enguany també acompanyada, entre altres, per la Flora, la nova geganta de l’Associació La Muralla. Unes 300 persones van participar d’una festa que té com a principal argument facilitat l’accés a la festa de les persones amb diversitat funcional.

Com a proposta inclusiva aquest primer cap de setmana també hi trobem una proposta de la Mulassa de Tarragona destinada a persones cegues. Un assaig obert en què, amb la complicitat de l'ONCE acompanya invidents i els convida fins i tot a fer ballar la peça del bestiari.

Una imatge tradicional de les Festes de Santa Tecla és l’entrada de músics. Els primers ha realitzar-la van ser aquest diumenge els més petits. Emulant els seus companys grans, van entrar a la Part Alta seguint el costum tocant una peça de lluïment. A l’entradeta de músics hi van participar grups de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler i de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Una altra de les imatges tradicionals d’aquest primer cap de setmana festiu l’hem de buscar a la Cucafera Baixa. Un valent cavaller serà capaç de capturar-la i la princesa de domesticar-la. És la representació de la llegenda que s’allargarà amb la posterior gresca amb la Xaranga Tocabemolls des de la Part Alta a la Part Baixa, amb revetlla final a la plaça dels Carros.