Així és Uncharted, la nova atracció de PortAventura

Una gran muntanya redibuixa la silueta de PortAventura. És sota aquestes roques esculpides on s’amaga Uncharted, la nova atracció del parc temàtic. La seva posada en marxa ha costat dos anys de feina i una inversió de gairebé 25 milions d’euros. Tot plegat, per aixecar la primera muntanya russa a les fosques i totalment coberta que s’inaugura al recinte.

El trajecte, que dura poc més d’un minut, inclou pujades i baixades en tots sentits, efectes especials i sonors, i projeccions audiovisuals que juguen amb la percepció de l’espai del visitant. Durant el viatge, l’espectador viurà cinc llançaments, un dels quals en posició lateral. Això converteix Uncharted en l’única atracció del món que ofereix aquest moviment.

Els responsables del parc han volgut crear una experiència global més enllà de l’adrenalina de l’atracció. És per això que tot el temps d’espera, repartit en diferents sales, inclou elements que interactuen directament amb el visitant. Audiovisuals que expliquen el relat de l’atracció. Recreació d’escenes amb els protagonistes de la història original. O pistes que et porten fins al següent punt d’espera. És una estratègia més per dinamitzar les cues, un deure pendent de PortAventura. Una qüestió que també s’està intentant revertir amb les cues virtuals en una altra atracció, a l'Huracan Condor.

Uncharted s’obre al públic aquest dissabte al migdia amb dos vagons en servei (n'hi haurà tres més endavant). Alguns especialistes en parcs temàtics, però, ja hi ha pogut pujar.

La nova atracció s’inaugura enmig d’una temporada que podria ser de rècord per al parc, que espera rebre 5,3 milions de visitants. Una xifra més que factible tenint en compte que la campanya ha arrencat, segons els seus gestors, amb una afluència de turistes superior a l’any passat.